30
Nov
stored in: Компютри, Лични and tagged:

След близо 3 годишна вярна служба дясната слушалка на моите Sony MDR-XD100 отказа. Разбира се, като човек, обичащ жички хардуер реших, че мога да я разглобя и пооправя малко. За съжаление освен комплекта с инструменти, включващ жизненоважната ми отвертка, нямам нищо, с което мога да измеря дали стига ток до говорителя. Кабелите изглеждат ОК, така че приех с известна доза прискърбие че си е отишла завинаги и нищо не мога да направя. Ето снимка на разглобения говорител :

Sony MDR-XD100

Sony MDR-XD100

Ако някой има идея откъде мога да си купя такъв говорител да свирка.

За друго ми беше приказката обаче. Тези слушалки си ги купих преди 3 години за 35 лева. Сега ги продават в деком (идиоти са, знам, но са официални представители на Сони и Пайнер за България така че там са най-евтини) за 46 лева. Интересно ми е как една стока може да поскъпне с близо 30% за 3 години, вместо да поевтинее, и то при положение че на пазара са се появили поне 1000 нови модела слушалки в тази категория. БГ маркетинга винаги ми е бил интересен.
Мисля да дам шанс на Philips, има добри модели в тази категория за не много пари. Не че тези не ми харесваха, напротив, но няма да си купя същите слушалки на по-висока цена.

Comments Off

Comments are closed.